Marte de foc

” – O baza de date centralizata? Exclus!

Membrii Comisiei pentru etica planetara se revoltasera, protestasera vehement cand Athena a fost activata.

 – Asta inseamna depersonalizare: o reducere a oamenilor la niste fisiere. E pur si simplu incalcarea dreptului fiecaruia la intimitate, au argumentat ei. Nicio masinarie nu trebuie sa-si aroge suprematia de a cunoaste gandurile tuturor pamantenilor!”

Cartea o poti cumpara de aici.

” – Asa vor fi prevenite violenta, crima, au argumentat in contrapartida membrii Cupolei. E vorba tot de valori, de norme, de conditia umana.

Dar cine poate trasa clar granita intre ce e legitim acceptabil si ce e necesar? Pe ce pierderi se cladeste castigul, pe ce renuntari asumate? Cine poate avea certitudinea ca stapaneste aceasta balanta fina a echilibrului? 

In cele din urma, Comisia a admis ca Athena sa fie pretul platit pentru nasterea pacii. Iar acum, in Noua Era, violenta umana tine de istorie, de studiul asupra modului in care dorinte, vanitati, interese oculte pot discerne asupra destinelor. 

Noua Era nu este insa o utopie, iar angrenajul complex, imprevizibil, al Zonelor reclama o vigilenta constanta din partea Cupolei, caci raul isi prevede intotdeauna chipul. Ca o ciuperca intunecata, raul vegheaza in cuiburi ascunse, urzeste mocnit, ademenind la surparea normelor. 

 – Se vor intampla in curand lucruri nefiresti, ii avertizeaza Athena pe cei trei membri ai Cupolei. Sistemul meu e intr-o sensibila alerta. 

Vocea ei cu inflexiuni metalice, aspre, vorbeste liniar, fara modulari. Transpar insa nelinisti, reflectate prin intensificari de vibratii cromatice ale senzorilor. 

 – Inseamna ca banuielile ni se confirma, desi nu ai inca date certe.

Amiralul e ingandurat, simte ca in cuvintele Athenei se ascunde o prevestire. “

Up06032021

“Dar deodata totul se curma: Hymera declanseaza alerta pe interfata de comanda si intra vuind in picaj, cu ample rotiri dezordonate, sub iminenta prabusirii pe un versant al muntelui.

Mecanismele de siguranta reusesc s-o stabilizeze temporar, dar apoi sunt decuplate ca de-o vointa nevazuta si modulul se izbeste de trunchiuri de copaci ca o pasare nevolnica. Pe urma aterizeaza vertival in impact puternic, cu o zguduitura de metal frant. 

 – Avertismentul, striga Martin, trebuie sa abandonam urgent Hymera. Renegatii ne-au atentionat sa nu le incalcam legile!

Eva tremura, pentru ca nu intelege daca sunt ocrotiti sau se afla in ochiul unui nou pericol. 

 – Cand ii vom vedea? intreaba speriata.

Martin n-are timp de raspuns. O apuca brutal de mana si-o smulge din trupul zdrobit al Hymerei, aproape trantind-o pe pietre. Ingroziti, vad apoi cum o pala de foc mistuie necrutator scheletul masiv, care, dupa o lunga contorsionare haotica infasurata in flacari, se preface in pulberi de scrum fumegand. 

 – Hymera le-a incalcat teritoriul. Nicio masinarie nu e ingaduita aici, e distrusa imediat, fara mila. Nimeni nu se opune vointei lor, aici e doar taramul naturii!”

Citeste mai departe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s