Atac in biblioteca

“Ce am patit intr-o zi mi-a confirmat ca de la o vreme in jurul meu nu se petreceau lucruri curate. Ma-ntorceam de la premiera unui spectacol. La reprezentatie fusesem fara masina, fiindca stiam ca dupa aceea voi merge cu cativa actori sa sarbatorim evenimentul. Acasa m-am intors cu un taxi pe care l-am oprit la cateva sute de metri de locuinta mea. Tocmai citisem un articol despre sedentarism si ma cucerisera ideile in avantajul mersului pe jos.  Asa cum era si normal pentru acea ora inaintata, pe strada nu se afla nimeni. Deodata, o masina cu faza mare aprinsa si cu o viteza cu mult peste cea legala s-a napustit asupra mea. Ilegalitatea mi-a displacut intotdeauna; m-am lipit instinctiv de un gard. Masina a zburat la cativa centimetri de bombeurile mele. Era un Ford Capri rosu, ca al lui Sulcer. N-am reusit sa-i zaresc numarul. De altfel, prins de valul evenimentelor, nici nu m-am straduit. Lac de transpiratie, m-am indreptat spre casa tremurand din toate incheieturile. Eram ata de inspaimantat de ceea ce mi se intamplase incat n-am auzit cum masina venise din nou in spatele meu. De data asta cu farurile stinse si cu motorul abia auzindu-se.”

Cartea o poti cumpara de aici.

Up12022021

“Imi deschide surazand chiar bestia blonda. E imbracat ca intotdeauna trasnitor, ca si cum ar pleca la o parada a modei; pantaloni albi, bine mulati pe corp, o camasa ca spuma, din panza topita, iar in picioare poarta o pereche de pantofi care cred ca numai cu bunavointa cantaresc cat unghia de la degetul meu mare. La gat ii atarna un medalion de aur si nu-mi trebuie cine stie ce perspicacitate ca sa ghicesc ca vreo cuconita nostima si-a dovedit iubirea facandu-i-l cadou. Este exact genul de barbat care, atunci cand ramane intre patru ochi cu o femeie, nu ezita nicio secunda sa-i spuna cu franchete: jos textila!

– A, tu erai prietenul meu din copilarie! Nu stiam de ce am avut cosmaruri de la o varsta atat de frageda.

Bifez iute inca un atac la adresa mea ramas nepedepsit. Patrund intr-un apartament in care totul este destinat voluptatii. Holul e pardosit cu gresie, iar pe pereti atarna cateva picturi moderne de o calitate care nu mi se pare indoielnica la o prima ochire. Intram intr-o camera spatioasa, cu o mocheta atat de groasa incat e sigur ca daca scapi o moneda nu mai ai nicio sansa s-o gasesti. Nu fac incercarea pentru ca ochiul dracului e cam miop de la o vreme in ce ma priveste asa ca nu-mi permit sa pierd nici un firfiric.”

Disponibila pentru imprumut. 

Citeste continuarea aici.

Nu, multumesc! Astept filmul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s