Fericirea obligatorie

“Isi incovoiase umerii deasupra biroului, deasupra sticlei de bautura. Monologa scazut, capul ii cazuse intre umeri, nu-si mai privea publicul.”

Cartea o poti cumpara de aici.

” – Mi se tolereaza. Neglijenta, lenea, capriciile, slabiciunile, fantezia. Mi se tolereaza. Au acceptat pana la urma sa ma considere un rau necesar. Pentru ca le sint util, necesar. S-au convins. Desi nu-mi pricep actiunile, loviturile, deductiile. Desi ma dispretuiesc… Le-ar face mare placere sa ma bage intr-o celula. Sa se razbune, prin metodele pe care le cunoasteti, pentru tot ce nu reusesc sa priceapa. Si, inca mai bine, sa ma bage intr-un sicriu, probabil. Trec luni si nu ma mai cheama. Ma lasa in pace, ma dau dracului. Iar cand ma recheama, in sfarsit, nu se mai tocmesc. Imi accepta conditiile, adica suma si libertatea de actiune. Nu-mi mai impun programul, punctualitatea lor ingusta, toate stupiditatile pe care le respecta. Accepta, fara sa inteleaga vreodata despre ce este, de fapt, vorba. Chiar cand asculta, ca niste vitei, delirul meu… Uneori, stiti, imi dau drumul la gura. Sa le explic de ce e de asteptat sa apara, ciclic, cazuri speciale. Exceptii! Excrescente ale vietii, necesare vietii. In fata carora ura si tampenia lor disciplinata nu pot avea efect. Sint lumi, specii ce se ignora, nu se pot intelege. Ar trebui sa stie mai intai ce e viata, despre ce le vorbesc. Au nevoie de imaginatia mea, de temperamentul, boala, simturile mele. Pana la urma si-au dat seama ca si eu sint un caz special. Ca si Sia Strihan.”

Up13012021

“Tovarasul propune ca aceia care castiga la tragerile pe livrete CEC, dar si alte tipuri de trageri, Loto, pronosport, ADAS, sa nu mai fie niste cetateni intamplatori, ci alesi dintre cei care merita. In felul acesta, se evita nedreptatea pe care o face de-atatea ori norocul, care nimereste in cel care  nu are nevoie sau, chiar daca ar avea nevoie, nu merita. Sunt numeroase cazuri cand castiguri neasteptate ajung in buzunarele pline de bani necinstiti ale unor elemente putrede, afaceristi, pungasi care deja au prea mult sau cad in pusculita vreunei batrane avare, aflata oricum in prag de moarte. … citeste mai departe.

Daca vrei cartea ta, click aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s