Stiinta de a deveni bogat

“A permite mintii tale sa ramana in inferioritate inseamna a deveni inferior si a te inconjura cu lucruri inferioare. Pe de alta parte, a-ti fixa atentia asupra celor mai bune lucruri inseamna a te inconjura cu tot ce este mai bun si a deveni cel mai bun. Forta creativa din interiorul nostru ne transforma in imaginea acelui lucru caruia ii acordam atentie.

Noi suntem Substanta Ganditoare, iar substanta ganditoare ia intotdeauna forma lucrului la care se gandeste.

Mintea recunoscatoare este intotdeauna fixata asupra a ceea ce este mai bun; asadar tinde sa devina cea mai buna; ia forma sau caracterul celor mai bune lucruri si va primi ceea ce este mai bun.

De asemenea, credinta se naste din recunostinta. Mintea recunoscatoare asteapta intotdeauna lucruri bune, iar asteptarea devine credinta. Reactia recunostintei asupra mintii cuiva produce credinta si fiecare val de recunostinta indatorata care avanseaza creste credinta. Acela care nu are niciun sentiment de recunostinta nu poate mentine pentru multa vreme o credinta vie si fara o credinta vie nu te poti imbogati prin metoda creativa, dupa cum vom vedea in capitolele urmatoare.”

Up06122018

“Trebuie sa-ti doresti viata adevarata, nu numai simpla placere a satisfactiei senzuale. Viata reprezinta indeplinirea functiei; iar individul traieste cu adevarat numai cand indeplineste fiecare functie, fizica, mentala si spirituala, de care este capabil, fara a face excese in nici o privinta.

Nu vrei sa te imbogatesti pentru a trai precum porcii, pentru satisfacerea dorintelor animalice; aceasta nu este viata. Insa indeplinirea fiecarei functii fizice reprezinta o parte a vietii si nimeni nu traieste pe deplin in cazul in care refuza impulsurilor corpului o expresie normala si sanatoasa.

Nu vrei sa te imbogatesti numai pentru a te bucura de placerile mentale, pentru a dobandi cunoasterea, pentru a-ti satisface ambitia, pentru a-i eclipsa pe ceilalti, pentru a fi faimos. Toate acestea reprezinta o parte legitima a vietii, insa omul care traieste numai pentru placerile intelectului nu va avea parte decat de o viata partiala si nu va fi niciodata satisfacut cu ceea ce are.

Nu vrei sa te imbogatesti numai pentru binele celorlalti, pentru a te pierde in salvarea omenirii, pentru a experimenta bucuriile filantropiei si sacrificiului. Bucuriile sufletului reprezinta numai o parte a vietii si nu sunt nici mai bune si nici mai nobile decat oricare alta parte.

Vrei sa te imbogatesti pentru a putea sa mananci, sa bei si sa te bucuri atunci cand este momentul potrivit pentru aceste lucruri; pentru a te putea inconjura cu lucruri frumoase, a vedea tinuturi indepartate, a-ti hrani mintea si a-ti dezvolta intelectul; pentru a putea iubi alti oameni si a face lucruri bune si pentru a putea juca un rol benefic in ajutorarea lumii de a afla adevarul. Insa retine faptul ca altruismul extrem nu este nici mai bun si nici mai nobil decat egoismul extrem; ambele sunt greseli.”

Disponibila pentru imprumut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s