Legea compensatiei divine

Cartea o poti cumpara de aici.

“Ca orice muschi, credinta devine puternica atunci este folosita si slabeste atunci cand nu este utilizata. In momentul in care credinta in iubire si in puterea ei miraculoasa devine o forma-gand care ne ghideaza modul de a gandi, ea devine o putere extraordinara, prin care ne transformam vietile.

Nu este suficient ca puterea spirituala exista: este necesar sa avem credinta ca ea exista pentru ca noi s-o putem folosi in favoarea noastra. Credinta ne influenteaza starea psihica si emotionala, care, la randul sau, influenteaza puternic modul in care experimentam ceea ce se petrece in vietile noastre.

Cand ai in fata un maldar de facturi pe care nu stii cum le vei putea plati, cand esti vanat de creditori sau cand te temi ca iti vei pierde casa, cand te confrunti cu imaginile dezastrului economic si cu recesiunea, cu lipsurile de fiecare zi, este usor sa-ti fie teama  ca situatia ta financiara nu va face decat sa se inrautateasca. Pare mai simplu sa crezi in puterea pierderilor financiare decat sa crezi in posibilitatea redresarii economice.

Dar credinta nu este oarba – este vizionara. Sa ai incredere intr-un rezultat pozitiv nu inseamna ca negi existenta unei probleme sau ca ignori obstacolele – pur si simplu, inseamna sa sustii o solutie.

In situatia in care crezi ca dezastrul economic este temelia realitatii existentei tale, doar pentru ca simturile tale fizice si imprejurarile muritoare practic striga ca asa este, atunci aceasta credinta este o forta puternica. Credinta ta este literalmente folosita impotriva ta.

Dar daca iti privesti greutatile financiare actuale drept ceea ce sunt ele, de fapt – o deviere temporara de la perfectiunea iubirii, petrecuta in cadrul unei realitati muritoare, dar neavand loc realmente, pentru ca numai iubirea este reala – atunci aceasta viziune a ta lucreaza la crearea unui miracol. Iti elibereaza energia, gandurile si emotiile si iti deschide mintea catre experimentarea miracolelor.

Pentru ca asta este un miracol: o schimbare in modul de gandire, care iti schimba apoi experienta. Aceasta schimbare in perceptie – dorinta ta de a privi dincolo de aparente – iti permite sa invoci un set diferit de probabilitati pentru viitor. Ea iti permite sa privesti dincolo de ceea ce se intampla, la ceea ce ar putea sa se intample, creand, astfel, spatiul pentru manifestarea acelei posibilitati.

Credinta inseamna putere. Ea iti schimba viata, schimbandu-te pe tine.

Ea te plaseaza pe o fundatie diferita de a fi in interiorul tau. Iti confera o incredere bazata pe ceva ce se afla in tine, dar care nu este din tine, ceva ce poate face pentru tine ceea ce tu nu poti face. Te impiedica sa te afunzi in mentalitatea de victima – o atitudine care atrage si mai multa victimizare – si te ridica la o atitudine pozitiva, care atrage si mai multe rezultate pozitive. Lucrurile in care alegem sa ne investim credinta influenteaza literalmente, direct, ceea ce urmeaza sa se intample.”

Up07122017

“Iertarea este, intr-adevar, o modalitate diferita de a gandi, deoarece presupune chiar renuntarea la acel aspect al mintii despre care noi credem ca ne protejeaza de rani viitoare. Este un act radical, dar, cu siguranta, nu inseamna slabiciune. De fapt, iertand, nu le oferim victoria celor care ne-au gresit, ci ne eliberam de acel aspect al mintii care blocheaza corectia divina. Prin urmare, a nu ierta le asigura victoria celor care ne-au gresit, prin faptul ca le permitem sa ne modeleze realitatea. Mania, atitudinea defensiva, martirajul s.a.m.d. nu atrag miracole. Mila si compasiunea, da.”

Up11122017

“Pentru mintea egotica, niciunul dintre lucrurile de genul: ‘iubeste si totul va fi bine’ nu suna atractiv – nici macar sanatos.

Si totusi, sarcina noastra spirituala, in viata, este sa transcedem ego-ul. Ego-ul este mintea bazata pe frica. Este propria noastra putere mentala, intoarsa impotriva noastra. Este partea din noi care crede ca trebuie sa ne zbatem ca sa ajungem in fata, ca trebuie sa concuram cu toti ceilalti, ca exista numai o cantitate limitata de succes in lume.

Dar mintea egotica nu este ceea ce suntem noi cu adevarat, iar ceea ce spune ea nu este adevarat.  Este propria noastra ura de sine, deghizata in iubire de sine. Ego-ul pretinde ca ne ajuta cand, de fapt, ne ademeneste in iadul anxios al gandurilor confuze si producatoare de confuzie.

Ego-ul este constituit din tiparele cronice si autodistructive – pe care le perpetueaza – prin care ne sabotam pe noi insine, prin care pierdem oportunitati, distrugem relatii si ne subminam pe noi insine, intr-o multime de feluri. Totusi, aceste tipare autodistructive nu se anunta ca fiind astfel. Ego-ul este foarte seducator. Se arata sub vesmantul consideratiilor responsabile, spunandu-ne ca este un lucru rezonabil, ceva despre care abia mai tarziu aflam ca nu a fost nicidecum rezonabil; a parut doar, din cine stie ce motiv nebunesc, o idee buna la acea vreme.

Modul de gandire egotic, bazat pe frica, al lumii, cade ca un val pe ochii nostri, ascunzand ceea ce este real. Si atunci, cum transcedem ego-ul si cum ridicam valul? Acest val al iluziilor se ridica automat, atunci cand ne amintim cine suntem si de ce suntem aici.

Cheia pentru a avea putere in orice situatie sta in clarificarea a doua aspecte: Cine sunt, cu adevarat? si De ce sunt aici? Raspunsurile corecte la aceste doua intrebari iti dau puterea de a infaptui miracole.”

Up14122017

“Civilizatia moderna nu a descatusat in profunzime potentialul uman, pentru ca perspectiva asupra lumii, mult prea materiala, nu recunoaste existenta unui potential uman profund. In consecinta, continuam sa proiectam asupra unor surse externe – banii si ceea ce pot cumpara ei – notiunea idolatrica legata de faptul ca avem nevoie de acele surse pentru a crea succesul. De fapt, este exact invers. Atunci cand deschidem usa catre adevaratul succes – impartasindu-ne pasiunea si ideile in scopul unui bine mai inalt, fiecare persoana fiind invitata sa-si exprime contributia sa unica la intreg – orice mijloace materiale necesare pentru  sustinerea activitatii vor fi furnizate in mod miraculos, de catre un univers care se autoorganizeaza. Odata ce energia acumulata este suficient de puternica, afacerea se va materializa de la sine.

Energia poate crea bunastare, dar bunastarea, in sine, nu poate crea energie. Nicio suma de bani, nicio tehnologie sau strategie nu poate egala valoarea creata de oamenii pasionati, ce cauta impreuna noi posibilitati. Bunastarea materiala decurge din sursa imateriala a imaginatiei si a pasiunii omenesti – pasiunea pentru o idee, un tel, o posibilitate a ceva ce nu exista inca. O asemenea pasiune nu poate fi cumparata, ci doar inspirata. Un salariu nu poate genera entuziasm uman prin el isusi – cel putin nu pentru mult timp. Entuziasmul uman nu este creat de bani – el creeaza banii.”

Up27122017

“Ganduri ca ‘Vreau, dar nu ar trebui sa vreau, asa ca… nu, nu vreau cu adevarat; dar de fapt, vreau, dar nu vreau sa admit ca vreau’ indica ambivalenta.

Acest amestec confuz de ganduri aduce, inevitabil, o combinatie confuza de experiente. Multi oameni esueaza sa materializeze banii pentru ca, la un anumit nivel profund, ei nu cred ca ar trebui sa-i aiba.

Fiind invatati ca saracia e sfanta, ei cred, prin urmare, ca oamenii bogati nu sunt, poate, virtuosi. Fiind invatati ca bunastarea este o resursa finita, unii cred ca a materializa bani pentru ei insisi inseamna, prin definitie, a lua de la altcineva. Indiferent care este motivul, multi oameni cred ca nu este in regula sa-ti doresti bani. Si daca renegi dorinta, literalmente renegi banii.

Aceasta carte nu trateaza numai modul in care putem atrage miracole, dar si modul in care le respingem.

Judecata este una dintre cele mai mari bariere in calea propriilor noastre impliniri miraculoase. Daca judeci pe altcineva ca se  bucura de prosperitate, iti vei sabota inconstient propria bunastare. Daca gandesti ca, intr-un fel, este mai curat sa fii sarac, atunci, cel mai probabil, aceasta vei materializa: saracie.”

Disponibila pentru imprumut.

Daca vrei cartea ta, o poti cumpara de aici.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s